Soms kan je alleen maar dankbaar zijn. Dit is zo een moment.

De laatste maanden is mijn leven zo hard ontwikkelt. Daar wil ik toch even bij stilstaan.

Nu corona het toestaat is mijn meditatiegroep (Sangha) thuis opgestart. Elke tweede en vierde maandag van de maand om 20:00 uur is er een stille meditatie met daarna tijd en ruimte voor thee en een babbel. Beste hobby ter wereld.

Twee weken geleden ben ik gestart met het geven van een 8-weken mindfulnesstraining. Het is een beetje zoeken en sukkelen nog want het is mijn eerste keer. Maar wat een voldoening geeft dit! Ik loop op wolkjes want ik mag het beste wat ik in mijn leven leerde doorgeven aan anderen.

Bij Aut & Out leer ik dat het gewoon oké is om mezelf te zijn. Zowel autisme als queer zijn geen reden om mezelf weg te stoppen. Ik leer dat rekening houden met autisme mijn leven zoveel rijker maakt. Dat wanneer ik mijn eigen grenzen respecteer en aangeef aan de omgeving dat ik tot veel meer in staat ben dan ik ooit voor mogelijk hield. Ik leer dat queer niet maakt dat ik mijn man niet graag zie, dat het mijn gezinsleven niet het minste veranderd. Het veranderd wel de eerlijkheid en openheid naar mezelf waardoor ik veel gelukkiger en zelfverzekerder in mijn schoenen sta.

Twee grote levensaspecten niet moeten wegsteken of ontkennen. Wat een verlossing, wat een druk die van de ketel gaat. Rust, kalmte en geluk komen in de plaats van stress, ontkenning en chronische pijn.

Voor mijn vrijwilligerswerk zijn we nog bezig om de puntjes op de I te zetten. Ofwel: er wordt hard gewerkt om alle papieren in deze bureaucratische wereld in orde te krijgen. Maar wat kijk ik hier naar uit. Het geeft me zoveel energie, zoveel voldoening.

Mijn leven kent zeker nog zijn ups en downs. Dat zal altijd zo blijven. Het is een constante in ieders leven. Maar momenteel kan ik stress en tegenslag veel beter hanteren dan vroeger, heb ik energie in overvloed.

Op dit moment wil ik vooral dankbaar zijn voor de eerlijkheid en openheid die ik het afgelopen jaar naar mezelf toe creëerde. Wil ik dankbaar zijn voor alle mensen die me hierbij geholpen hebben. Wil ik dankbaar zijn voor alle kansen die het geeft. Ben ik dankbaar voor het evenwicht dat ik gevonden heb.